Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 17 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Druk woningmarkt blijft hoog in regio Amsterdam

De regio Amsterdam is al jaren een populair woongebied. Het aantal huishoudens is tussen 2009 en 2015 gegroeid tot 896.601 huishoudens. Een stijging van 7,6% in die periode. Dit blijkt uit het rapport Wonen in de regio Amsterdam 2015.

Druk

De druk op de woningmarkt in alle segmenten is daarnaast aan de hoge kant. Het aantal mensen dat recht heeft op een sociale huurwoning neemt toe terwijl de voorraad sociale huurwoningen afneemt. Tegelijkertijd worden de sociale huurwoningen wel doelmatiger bewoond. De bewoners van een sociale huurwoning vallen steeds vaker binnen het maximale inkomen die daarvoor geldt.

Ook de koopsector zit weer in de lift. Hoewel de vraag nog niet die van voor de crisis haalt, wordt er weer meer verhuisd. Vooral binnen de regio wordt van huis geswitcht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Druk woningmarkt blijft hoog in regio Amsterdam
Sluiten