Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 31 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Coffeeshop The Power opnieuw beschoten

Coffeeshop The Power aan de Sarphatistraat in Amsterdam is opnieuw gesloten door burgemeester Van der Laan. Net als in februari, werd de coffeeshop afgelopen nacht beschoten.

Openbare orde

Op 25 februari gebeurde dat ook al. De burgemeester sloot de coffeeshop toen voor drie maanden vanwege de veiligheid voor de openbare orde. Afgelopen donderdag ging de coffeeshop weer open, mede omdat de getroffen maatregelen zorgden voor een vertrouwen dat de sluiting voor de openbare orde niet langer was vereist. Maar nog geen week na de opening moeten de deuren alweer sluiten, wederom vanwege een schietincident.

Bij de beschieting, die volgens buurtbewoners niet met een gewoon pistool werd gepleegd, raakte niemand gewond.

Sluiting

De gemeente laat weten dat de coffeeshop opnieuw voor onbepaalde tijd zal worden gesloten. „Een schietpartij in een woonwijk, waarbij de motieven niet duidelijk zijn en herhaling klaarblijkelijk niet is uit te sluiten, brengt de veiligheid van bewoners en voorbijgangers ernstig in gevaar en tast de openbare orde aan. Gelet op de ernst van deze feiten heeft de burgemeester besloten de coffeeshop per direct en voor onbepaalde tijd te sluiten wegens ernstig gevaar voor de openbare orde”, zo valt te lezen in de verklaring van de gemeente.

In de meeste gevallen wordt een pand gesloten voor drie maanden. Na die tijd zal een gesprek plaatsvinden waaruit moet blijken of de lokale autoriteiten genoeg vertrouwen hebben in een heropening.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coffeeshop The Power opnieuw beschoten
Sluiten