Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 13 mei 2016 / 15:06 uur

BimBimBikes wil fietsende toeristen in Rotterdam

Drie Rotterdamse initiatieven wonnen onlangs de Aardig Onderweg Award. Een prijs voor mensen die iets bijzonders doen, ontwikkelen of betekenen in de regio Rotterdam. De winnaars krijgen 12.500 euro om te investeren in hun initiatief en strijden ondertussen nog om de publieksprijs. Metro Rotterdam stelt elke week een winnaar aan je voor. We sluiten af met BimBimBikes.

Dat BimBimBikes de Aardig Onderweg Award zou winnen, had oprichter Michel Willems nooit gedacht. „Iemand wees mij op deze wedstrijd en tot mijn grote verbazing hebben we gewonnen”, vertelt hij. BimBimBikes is een soort Booking.com van de fietswereld. Het bedrijf is pas een jaar oud, maar je kan nu al in 61 landen fietsen huren via het bedrijf. Nu Willems de Aardig Onderweg Award in zijn zak heeft, is het tijd om Rotterdam te veroveren.

Lees ook: Rewriters wil Rotterdam nóg mooier maken

Fietsen huren in Rotterdam via BimBimBikes kan al, maar Willems wil met het prijzengeld Rotterdam als fietsstad op de kaart zetten. „Fietsen is een leuke manier om de stad te ontdekken. In Rotterdam zijn er heel veel leuke routes. Bijvoorbeeld naar Kinderdijk of door de Rotterdamse haven”, aldus Willems. Door middel van korte video’s wil hij toeristen naar de stad lokken. „BimBimBikes bestaat uit een heel internationaal team. Iedereen spreekt een andere taal en ze kennen allemaal Rotterdam een beetje. We gaan met tien teamleden video’s maken over fietsen in Rotterdam en daarmee gaan we adverteren.”

Slingerende toeristen

Maar zitten Rotterdammers wel te wachten op fietsende toeristen in de stad? Willems denkt van wel. „Toeristen zorgen voor geld en werkgelegenheid”, legt hij uit. „Er wordt weleens geklaagd over toeristen op de fiets, maar er gebeuren echt maar heel weinig ongelukken met huurfietsen. En ja… af en toe zie je wel iemand slingeren. Dat is waar.”

BimBimBikes is al een winnaar, maar maakt ook nog kans op de felbegeerde publieksprijs. Iedereen kan online zijn stem uitbrengen. 27 mei wordt in het Nieuwe Luxor bekendgemaakt wie er de publieksprijs vandoor gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
BimBimBikes wil fietsende toeristen in Rotterdam
Sluiten