Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 13 mei 2016 / 10:54 uur

Behangwinkel op Zuid viert tachtigjarig bestaan

Het is feest op de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid. Het bedrijf Vonk’s Behang viert zijn tachtigjarig bestaan. Het familiebedrijf werd opgericht in 1936 en overleefde het bombardement.

Lees ook: Geef acht! Korps Mariniers 350 jaar in Rotterdam

De winkel heeft in al die jaren flink wat behangetjes verkocht. Vooral vlak na het bombardement had familie Vonk het druk. Van veel winkels in het centrum was niets meer over en dus kwamen mensen van heinde en ver naar de Beijerlandselaan.

Zware tijden

De winkel wordt nu gerund door Rob van Vooren. Hij is al de derde generatie van de familie die behang verkoopt. Samen met zijn vrouw Hetty, zoon Anthony en dochter Samantha houdt hij de winkel draaiende. „Vakanties hebben we niet, want de klant is koning en dus is de zaak het gehele jaar open”, aldus Hetty van Vooren. Zoveel klanten als na het bombardement heeft de zaak niet meer. Toch maakt de familie er vandaag een feestje van. „Ondanks zware tijden willen we ons tachtigjarig jubileum vieren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Behangwinkel op Zuid viert tachtigjarig bestaan
Sluiten