Job Halkes
Job Halkes Binnenland 29 mei 2016 / 13:00 uur

‘50’ niet, maar ‘Milieuzone’ wel op Rotterdamse brug

Een verzoek van bewoners rondom de Rotterdamse Willemsbrug om ‘50’ op het wegdek te schilderen, mocht niet vanwege de veiligheid voor motorrijders. Maar met grote letters ‘Milieuzone’ schilderen op de verderop gelegen Erasmusbrug is blijkbaar geen probleem voor de gemeente Rotterdam.

De bewoners snappen er niets meer van en Leefbaar Rotterdam ook niet. Raadslid Patrick Meijer heeft het stadsbestuur schriftelijk om opheldering gevraagd. „Wij hebben uit signalen van bewoners begrepen dat over de Willemsbrug vaak te hard wordt gereden. De lokale snelheidslimiet is vijftig kilometer per uur, maar vaak ligt de snelheid veel hoger, met gevaarlijke situaties op en rondom de brug tot gevolg.”

Handhaven is volgens de politie erg lastig. Een verzoek van bewoners om 50 op de weg te schilderen om automobilisten op de maximumsnelheid te wijzen, werd door de gemeente verworpen. Dat zou namelijk gevaar opleveren voor motorrijders. Meijer: „De bewoners waren echter met stomheid geslagen toen, als aankondiging van de milieuzone, de gehele Erasmusbrug wel vol wegmarkeringen geplaatst kon worden.”

Alsnog aanbrengen

Hij wil dat alsnog aan het verzoek van de bewoners wordt voldaan, om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘50’ niet, maar ‘Milieuzone’ wel op Rotterdamse brug
Sluiten