Daisy Heyer
Daisy Heyer Binnenland 20 apr 2016 / 21:02 uur

WK Allround 2018 in Olympisch Stadion Amsterdam

De WK allround schaatsen van 2018 gaat plaatsvinden in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Dit meldt de NOS op hun website. De ISU, de internationale schaatsunie, is meegegaan in de voorkeur van de Nederlandse schaatsbond.

Dat het WK allround naar Nederland komt wisten we al, maar het was nog niet duidelijk waar het WK precies gehouden zou worden. De locatie brengt wel de nodige risico’s met zich mee, waardoor de beslissing onder voorbehoud is gemaakt. Mocht het Nederlandse weer tegenwerken, dan verhuist het WK –dat op 10 en 11 maart gaat plaatsvinden- naar Thialf in Heerenveen.

In 2018 werd precies 125 jaar geleden voor het eerst een officieel WK allround georganiseerd. Ook toen was het WK in Amsterdam, maar destijds vond het plaats bij het Museumplein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WK Allround 2018 in Olympisch Stadion Amsterdam
Sluiten