Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 8 apr 2016 / 09:53 uur

Rotterdammer start digitaal asiel voor planten

Je plant een nieuw thuis geven of ruilen tegen een ander exemplaar. Het is sinds kort mogelijk dankzij Rotterdammer Raymond Landegent. Hij heeft de Facebookpagina Plantenasiel Rotterdam opgericht. In een paar dagen tijd heeft de pagina al bijna zeshonderd leden. Metro Rotterdam stelde Raymond een paar vragen.

Een plantenasiel, leuk! Waarom heb je het plantenasiel opgericht?
In Amsterdam en Utrecht hebben ze al een plantenasiel, maar Rotterdam nog niet. Ik houd ervan om mensen met elkaar te verbinden en ik houd heel erg van planten. Op deze manier kan ik mijn interesses met elkaar combineren.

Heb je zelf ook planten thuis?
Ja. Ik woon in een straat met heel veel verkeer. Om de slechte lucht te compenseren heb ik planten in huis. Het zijn hele grote en allemaal verschillend.

Het is geen fysiek asiel. Alles gaat via Facebook. Hoe werkt het?
Als je plant bijvoorbeeld niet meer past of je hem zat bent, kan je hem op de pagina zetten. Mensen kunnen hun plant ruilen of weggeven. Misschien ken je de pagina ‘Gratis ophalen in Rotterdam‘ wel? Die pagina is ook van mij. Het werkt eigenlijk hetzelfde.

Heb je zelf al van het plantenasiel gebruik gemaakt?
Nee! Ik zal mijn planten nooit wegdoen. Ik ben er heel trots en zuinig op!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rotterdammer start digitaal asiel voor planten
Sluiten