Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 29 apr 2016 / 13:39 uur

Rotterdammer houdt demonstratie bij Turks consulaat

Wanneer de demonstratie gaat plaatsvinden, weet hij nog niet, maar Rotterdammer Prana Durville is al in gesprek met de gemeente Rotterdam en de politie. Durville wil demonstreren bij het Turkse consulaat in Rotterdam tegen de manier waarop de Turkse autoriteiten omgaan met persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en mensenrechten. Aanleiding is de recente arrestatie van columniste Ebru Umar. Durville: „Ik heb iets tegen onrechtvaardigheid.”

Lees ook: Ebru Umar vrij, mag Turkije nog niet uit

Durville is het toekijken zat en wil iets doén. „Iedereen kijkt braaf naar de actualiteitenprogramma’s, maar verder gebeurt er niets.” Hij wil daarom de straat op en demonstreren tegen „de manier waarop Turkije de vrijheid van meningsuiting van Nederlanders, Turken, en Turkse Nederlanders probeert in te dammen.” Durville benadrukt dat het om een vreedzame demonstratie gaat. „Ik wil geen rellen.”

Weinig plek

De bedoeling is dat de demonstratie zo snel mogelijk plaatsvindt en voor het Turkse consulaat. „Maar als er veel mensen komen, dan zal de politie een locatie kiezen. Er is weinig plek voor het consulaat”, legt Durville uit. „Demonstreren op de trambaan gaat niet.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdammer houdt demonstratie bij Turks consulaat
Sluiten