Job Halkes
Job Halkes Binnenland 4 apr 2016 / 18:25 uur

Rotterdam krijgt Digitale Werkplaats van Google

Google en de gemeente Rotterdam slaan de handen ineen om Rotterdamse ondernemers digitaal ‘op te voeden’. De internetgigant opent daarom op 9 en 10 mei een zogenaamde Digitale Werkplaats in de Schiecentrale.

Eerder werden deze werkplaatsen al met veel succes geopend in Eindhoven en Nijmegen en Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland, kan niet wachten om de deuren te openen in de stad waar hij zelf vijf jaar woonde. „Rotterdam telt heel veel ondernemers en zzp’ers die zich afvragen wat ze met het internet moeten. Wij willen op een laagdrempelige manier deze mensen op weg helpen. Daarbij gaat het niet alleen om hoe je een website maakt, hoe je zichtbaar bent of hoe je bezoek meet, maar ook om het gebruik van Twitter en Facebook.”

Kredietverstrekker Qredits is bij het project aangesloten. „Zij hebben 600 bedrijfscoaches die mensen kunnen helpen”, aldus Van der Feltz. Vooral op het gebied van zakendoen via internet op mobiel valt nog een wereld te winnen. „Iedereen heeft zo’n ding, maar wat ga jij als bedrijf daar concreet mee doen? Bedrijven die het internet omarmen groeien twee keer zo snel, blijkt uit onderzoek. Op deze dagen kunnen we mensen helpen een goede strategie te vinden om bijvoorbeeld online klanten te werven. Maar ook kijken naar de website. Voldoet deze nog wel?”

Nog veel hulp nodig

Wie denkt dat onze maatschappij digitaal al ver is, heeft het volgens Van der Feltz deels mis. „Ik dacht ook altijd dat we al verder waren en er zijn ook zzp’ers die het goed doen. Maar toch is er een grote groep die het internet niet goed weet te gebruiken. Ons doel is om 30.000 mensen te trainen, offline en online.” Internationaal gezien doen we het dan wel weer prima, aldus Van der Feltz. „We lopen hier letterlijk snel tegen de grens aan. Maar we spreken onze talen goed en durven dingen te doen.” Hij hoopt dat de Digitale Werkplaats in de Schiecentrale een enorm succes wordt. „We kunnen onbeperkt mensen kwijt in onze workshops.”

Economiewethouder Maarten Struijvenberg is verheugd met de komst van dit Google-initiatief naar Rotterdam. „De economie in deze stad is volop in ontwikkeling. We trekken veel innovatieve ondernemers en start-ups aan en die willen we natuurlijk goed faciliteren. Daarbij kan deze Digitale Werkplaats een belangrijke rol spelen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rotterdam krijgt Digitale Werkplaats van Google
Sluiten