Job Halkes
Job Halkes Binnenland 18 apr 2016 / 12:45 uur

Rotterdam is ‘Onderwijsstad van het Jaar’

Rotterdam mag zich vanaf oktober een jaar lang de onderwijsstad van Nederland noemen. Dat heeft de stichting Nationale Onderwijsweek laten weten. De Maasstad neemt het stokje over van Dordrecht.

Volgens de stichting is Rotterdam vooruitstrevend in de samenwerking tussen scholen, leraren en schoolbesturen. „In het onderwijsbeleid is de keuze gemaakt voor een verregaande, directe samenwerking tussen het scholenveld en de gemeente”, zo laat de toetsingscommissie weten. Onderwijswethouder Hugo de Jonge is blij met de titel en de erkenning voor het gevoerde beleid. „Scholen kiezen zelf hoe ze vandaag beter onderwijs geven dan gisteren, en hoe het morgen nog beter kan.”

De stad grijpt de titel aan om verdere vernieuwingen door te voeren. Rotterdam is het komend jaar een proeftuin waar onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en ander partijen uit binnen- en buitenland werken aan toekomstgericht onderwijs. Daarbij moet het benutten van talent en het perspectief op een baan voorop staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam is ‘Onderwijsstad van het Jaar’
Sluiten