Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 23 apr 2016 / 08:50 uur

Regenachtige Koningsdag: festivals goed voorbereid

De weersvoorspellingen voor Koningsdag zien er niet al te goed uit. Een volledig zonnige 27 april kunnen we wel vergeten en de kans op neerslag is groot. De organisatoren van de diverse Rotterdamse festivals trekken van alles uit de kast om er toch een leuke dag van te maken. Van poncho’s tot extra tenten: het feest gaat gewoon door.

Lees ook: Feesten tijdens Koningsdag in Rotterdam

Over een nat pak hoef je je geen zorgen te maken. Alle grote festivals delen gratis poncho’s uit. „Vorig jaar hadden we al poncho’s ingeslagen vanwege mogelijk slecht weer. Toen bleken ze niet nodig, dus nu kunnen we ze dit jaar gebruiken”, vertelt Haris Faiz van S’Oranje Festival op Plein 1940. Hij adviseert iedereen een jas mee te nemen. „Er zijn kluisjes. Als er een wonder gebeurt en de zon toch gaat schijnen, dan kan iedereen zijn jas daar kwijt.”

Schuilen in de tent

Om de festivalgangers goed droog te houden, zorgen de organisatoren ook voor overkappingen. Zowel het Kroon Festival, Oranjebitter en het Kralingse Bos Festival hebben gezorgd voor extra tenten. „Er zijn genoeg droge plekken, mocht schuilen echt nodig zijn”, aldus Ko de Wit van het Kroon Festival op het Willemsplein.

Lees ook: Hier kan je gratis feesten in 010 op Koningsdag

De organisatoren van de festivals wachten in spanning het weer op Koningsdag af. Kim Riekwel van Oranjebitter blijft positief. „De voorspellingen worden beter. Het gaat al niet meer sneeuwen”, vertelt hij. Ondanks dat we geen winterse buien meer hoeven te verwachten, raadt Aziz Yagoub van het Kralingse Bos Festival iedereen aan om een warme trui of jas aan te doen. „Overdag in de zon kan het misschien warm zijn, maar ’s avonds koelt het af.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Regenachtige Koningsdag: festivals goed voorbereid
Sluiten