Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 27 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Over de Tong: ‘Barbecueën in de winter’

Wat is de smaak van Rotterdam? En welke Rotterdammers zijn toonaangevend in het bepalen van die smaak? Wekelijks voelt Metro een bekende naam in het culinaire Rotterdamse aan de tand in Over de Tong. Vandaag Mo Otman (27). Samen met vriend Thomas van der Leeuw is hij vorig jaar Grillig begonnen.

For starters: hoe doet Rotterdam het nationaal gezien?
Culinair gezien doet Rotterdam het heel goed. Er zijn hier veel mensen die willen ondernemen en die willen uitproberen, dat zorgt voor een groot en diverse aanbod. Met dat grote aanbod komt er ook meer concurrentie. Maar ik zie concurrentie niet als een gevaar.

Jullie zijn acht maanden geleden begonnen en je zou kunnen zeggen dat jullie meeliften op de constante aanwas van nieuwe zaken in Rotterdam.
Ja, zo kun je het wel zeggen. Het is altijd al wel het plan geweest om samen een broodjeszaak uit de grond te stampen hoor. Thomas en ik kennen elkaar sinds de middelbare school. We zaten bij elkaar in de klas en zijn sindsdien vrienden. Hij ging Geschiedenis studeren en ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Dat was eigenlijk altijd alleen maar voor het papiertje. Zodra we klaar waren met de opleidingen hebben we ons gestort op Grillig. We hebben altijd gezegd: we willen niet voor een baas werken. Ik denk dat veel mensen dat niet willen, maar weinigen beginnen dan ook daadwerkelijk iets voor zichzelf.

Grillig, de naam duidt op de barbecue in het midden van jullie zaak.
Ja, dat is het concept. Wij verkopen sandwiches met allemaal verse ingrediënten van de grill. En dat het hele jaar door. Je kunt bij ons barbecueën in de winter. Maar we verkopen meer. Mijn tante maakt zelf cake en we hebben fruitshakes.

Een soort authentieke Subway?
Nee, daar wil ik absoluut niet mee vergeleken worden. Wij maken alles zelf tot en met de sausjes aan toe. En met alle respect, maar hun smaak kan niet tippen aan de onze. Wij willen ook bewuste eters aantrekken.

Wat kenmerkt de smaak van Rotterdam?
Phoe, dat vind ik een moeilijke vraag. De smaak is heel uiteenlopend. De service en de mentaliteit daarentegen, vind ik in Rotterdam wel echt anders. Direct, vriendelijk en behulpzaam.

Jullie smaak is een combi van Nederlands en Marokkaans…
Zeker. Ik heb Marokkaanse roots, Thomas is echt een Nederlander. Onze producten hebben veelal een Mediterraanse touch.

Wat is grillig over vijf jaar?
We hebben het logo zo gemaakt dat waar er nu Rotterdam staat er ook Amsterdam of Den Haag kan staan. Haha, ik denk dus aan uitbreiding, maar wel met een constante garantie van onze kwaliteit. Ik denk zelfs dat we wel beter kunnen.

Waarvoor kunnen we je voor wakker maken?
Voor een boccadillo met friet, dat is onze sandwich speciaal. Een broodje met sla, tomaat, olijven, vlees en friet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Over de Tong: ‘Barbecueën in de winter’
Sluiten