Puck Roest
Puck Roest Binnenland 10 apr 2016

Omstander redt Finse toerist uit Amsterdamse gracht

In nacht van vrijdag op zaterdag is in Amsterdam een Finse toerist uit het water gered. Hierbij kreeg de brandweer hulp van een heldhaftige voorbijganger.

Even voor drie uur kregen de hulpdiensten een melding dat er een man in de gracht aan de Oudezijds Achterburgwal zou zijn gesprongen. De brandweer en meerdere ambulances gingen er onmiddellijk op af. Ze moesten nog wachten op het duikteam, dat onderweg was.

Applaus

Maar een heldhaftige omstander besloot het heft in eigen hand te nemen. Hij trok zijn kleren uit en liet zich in het water zakken om de toerist te helpen. Vervolgens gooide de brandweer de twee een koord toe en werden ze naar het de kant getrokken.

Onder luid gejuich werden de twee mannen uit het water gehaald. De man is na zijn redding met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens getuigen lag hij al enige tijd in het water. De redder kon na een check in de ambulance zijn weg vervolgen. En hij kon in ieder geval rekenen op een dikke zoen van zijn trotse vriendin, schrijft AT5. De stadsomroep heeft ook beelden van de reddingsactie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Omstander redt Finse toerist uit Amsterdamse gracht
Sluiten