Carolien Tsao
Carolien Tsao Binnenland 28 apr 2016 / 16:30 uur

‘Koninginnedagtoeristen’ krijgen speciaal bootfeest

Toeristen die op 30 april speciaal voor Koninginnedag naar Amsterdam komen, hoeven niet langer te treuren dat ze te laat zijn voor de oranje feestdag. Er wordt namelijk speciaal voor hen een bootfeest georganiseerd op het stationsplein in de stad, zo schrijft Het Parool.

Door verouderde reisgidsen komt er nog altijd een toeristenstroom richting onze hoofdstad. Sinds Koningsdag vanaf 2014 plaatsvindt op 27 april in plaats van Koninginnedag op 30 april duiken op deze dag nog altijd toeristen in oranje outfits op.

Flyers

’s Ochtends krijgen uitgedoste toeristen op Schiphol en Amsterdam Centraal flyers uitgedeeld en worden ze naar de feestboot gestuurd. Deze zal de toeristen door de grachten van de stad varen. Op die manier krijgen ze toch nog wat van het Koningsdaggevoel mee.

Alleen toeristen die met hun ticket kunnen aantonen dat ze echt op basis van verouderde informatie een vliegreis hebben geboekt, mogen de boot betreden. Andere geïnteresseerden moeten aan de kade blijven staan.

Het reclamebureau Sid Lee is de bedenker van het bootfeest in Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
‘Koninginnedagtoeristen’ krijgen speciaal bootfeest
Sluiten