Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 18 apr 2016 / 14:56 uur

Hip! De SS Rotterdam op je hoofd

Altijd al een kapsel in de vorm van de SS Rotterdam of de Euromast willen hebben? De Beninse kunstenaars Meschac Gaba maakt het mogelijk. Vanaf 29 april zijn zijn haarkunstwerken gebaseerd op Rotterdamse architectuur te bewonderen in het Wereldmuseum.

Gaba combineerde voor de tentoonstelling AFRIKA 010 het traditionele Afrikaanse haarvlechtwerk met de moderne architectuur van de Maasstad. Kapsters uit Cotonou, de grootste stad van Benin, hebben het vlechtwerk gemaakt. Op aanwijzingen van de kunstenaar hebben zij strengen kunsthaar in diverse kleuren gevlochten. Dat leverde in totaal dertien kleurrijke pruiken op van bekende Rotterdamse gebouwen. Onder meer het Centraal Station, De Rotterdam, de Markthal en het Wereldmuseum schitteren als kunstwerk.

Iconische gebouwen

Het is de niet de eerste keer dat de Beninse kunstenaar haarsculpturen heeft gemaakt in de vorm van gebouwen. Eerder al toverde hij iconische gebouwen uit New York City, Londen, Parijs, Kaapstad en zijn geboorteplaats Cotonou om tot haarkunstwerkjes.
De expositie in het Wereldmuseum is van 29 april 2016 tot en met 8 januari 2017 te bezoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hip! De SS Rotterdam op je hoofd
Sluiten