Job Halkes
Job Halkes Binnenland 4 apr 2016 / 15:06 uur

Elk uur opkomstpercentage in Rotterdam dankzij app

Dankzij een innovatieve app kan Rotterdam woensdag elk uur een tussenstand geven van de opkomst voor het referendum over de associatieovereenkomst met Oekraïne. De zogenaamde StembureauApp controleert niet alleen de geldigheid van de passen, maar geeft ook real time door hoe de opkomst is.

De voorzitter van het stembureau beheert de app. Deze app telt alleen het aantal ontvangen stempassen en machtigingen op, net als een rekenmachine. De gegevens worden doorgegeven aan het centrale stembureau. „Rotterdam is een stad die innovatie en transparantie hoog in het vaandel heeft staan”, aldus burgemeester Aboutaleb. „Het is een stad die altijd kijkt naar mogelijkheden om processen te verbeteren en gebruik te maken van nieuwe technologieën.” De app registreert geen persoonlijke gegevens.

Van de 631.000 inwoners hebben er 451.000 een oproep gekregen om te gaan stemmen. In totaal zijn er in de stad 290 stembureaus, waarvan eentje mobiel is en diverse locaties aandoet. De uitslag van Rotterdam wordt woensdag aan het eind van de avond verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Elk uur opkomstpercentage in Rotterdam dankzij app
Sluiten