Wouter van Loon
Wouter van Loon Binnenland 2 apr 2016 / 15:55 uur

Drone raakt bijna drie vliegtuigen bij Schiphol

Een drone heeft vrijdag bijna drie vliegtuigen geraakt die wilden landen op Schiphol. De piloten hebben de luchtverkeersleiding gemeld dat ze de drone hebben gezien. Bij één van de vliegtuigen zou de drone zelfs zo’n dertig meter onder het vliegtuig hebben gevlogen.

Dat meldt RTV Noord-Holland. Eén van de vliegtuigen zou zelfs drie drones hebben gezien.

De drie vliegtuigen zijn veilig geland, maar de luchtverkeersleiding heeft daarna direct de landingsbaan waar de drone bij vloog gesloten. De andere vliegtuigen die daar ook zouden landen, moesten naar een andere baan.

Onderzoek

Het is niet duidelijk waar de drone vandaan kwam. De luchtverkeersleiding heeft de Landelijke Eenheid, het Openbaar Ministerie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid ingeschakeld.

Het is streng verboden om met drones te vliegen in de buurt van vliegvelden. Voor Schiphol geldt dat er niet mag worden gevlogen in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer en een deel van Zaanstad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drone raakt bijna drie vliegtuigen bij Schiphol
Sluiten