Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 1 apr 2016 / 11:26 uur

Brit vaart met opblaasbanaan van 010 naar Bulgarije

Met een grote opgeblazen banaan van Rotterdam naar Bulgarije varen. Het klinkt als een bizar plan, maar de Brit Les Donohue-Bromley gaat het doen. Aanstaande maandag vertrekt hij uit de Rotterdamse stadshaven.

Lees ook: Goed nieuws! De dansende banaan emoji is terug!

Les Donohue-Bromley zal via Europese wateren als de Rijn en de Donau naar Sunny Beach in Bulgarije varen. De Brit is filmregisseur en maakt van zijn bijzondere reis een achtdelige documentaire.

Goedkope optie

In eerste instantie wilde de Brit met een boot vanaf de Noordzee naar de Zwarte Zee varen. Dat plan was echt veel te duur en ging daarom niet door. Een opblaasbare banaan is volgens Donohue-Bromley een veel goedkopere optie.

Lees ook: Politieagenten laten juwelendief 48 bananen eten

Aan de banaan zit echter ook een groot nadeel: deze boot heeft geen motor of zeilen. Donohue-Bromley heeft dus hulp nodig van anderen om zijn banaan in Bulgarije te krijgen. Een traject van zo’n 4000 kilometer.

Bananenpak

Aanstaande zondag is de opblaasbanaan te bewonderen in de Rotterdamse stadshaven. De Brit nodigt iedereen uit om langs te komen. Het liefst in een bananenpak. Een dag later begint hij aan zijn reis.

Met deze ‘boot’ gaat het allemaal gebeuren:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Brit vaart met opblaasbanaan van 010 naar Bulgarije
Sluiten