Job Halkes
Job Halkes Binnenland 28 apr 2016 / 13:15 uur

Brandweer Rotterdam in actie tegen asoparkeerders

De brandweer Rotterdam-Rijnmond ergert zich groen en geel aan foutgeparkeerde automobilisten. Volgens de hulpdienst komt het te vaak voor dat auto’s die niet goed staan de weg blokkeren en zo de doorgang bemoeilijken of zelfs onmogelijk maken.

Brandweermannen hebben daarom afgelopen dinsdag een actie gehouden in Schiebroek en Hillegersberg, waarbij foutparkeerders een brief op de voorruit kregen geplakt. ‘Let op: u staat fout geparkeerd. Geef hulpdiensten de ruimte!’, viel er te lezen. Ook op andere plekken in de regio gaat de brandweer actie voeren.

Door foutparkeerders komt het geregeld voor dat de brandweer niet of met heel veel moeite ter plaatse kan komen. Zeker als er nood hoog is met bijvoorbeeld een reanimatie, telt elke seconde. Om een straat in te kunnen rijden is een breedte van ongeveer 3,5 meter nodig. Dat is ongeveer twee personenwagens naast elkaar. Ook auto’s die illegaal in een bocht worden geparkeerd, hinderen de brandweer. De wagens kunnen dan niet meer draaien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brandweer Rotterdam in actie tegen asoparkeerders
Sluiten