Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 11 apr 2016 / 09:35 uur

Amsterdam pleit voor betere noodopvang gezinnen

De Amsterdamse gemeenteraad gaat een initiatiefvoorstel indienen dat voor meer stabiliteit voor kinderen van dakloze gezinnen moet zorgen.

In het voorstel worden de problemen omtrent de opvang van gezinnen aangehaald. De opvang van gezinnen zit in de knel en gezinnen worden in geval van nood zelfs opgevangen in hotels. Daar wil de gemeenteraad van af. ,,Kinderen zijn gebaat bij een zo normaal mogelijke omgeving. Het kunnen buiten spelen met vriendjes, koken en een eigen kamer dragen bij aan het welzijn van kinderen”, zo valt te lezen in het voorstel.

Actieplan

De gemeente pleit voor een actieplan dak- en thuisloze gezinnen, waarbij onder meer meer stabiliteit voor het kind moet worden bereikt. Kinderen moeten naar hun eigen school blijven gaan en op een locatie worden opgevangen op een plek waar ze een eigen kamer hebben en kunnen buitenspelen.

80 gezinnen

Hoewel er steeds minder gezinnen in hotels worden opgevangen, neemt het aantal dak- en thuisloze gezinnen wel toe. In maart 2015 werden nog 53 gezinnen opgevangen in een noodopvang, nu ligt het aantal op 80 gezinnen. Wel zijn er minder gezinnen in hotels gehuisvest.

Nieuw

Binnenkort opent de gemeente een nieuwe opvanglocatie in Amsterdam. Aan de Walborg in Buitenveldert kunnen tot eind 2017 20 tot 25 gezinnen worden opgevangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdam pleit voor betere noodopvang gezinnen
Sluiten