Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 20 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Amsterdam moet digitale proeftuin worden’

Amsterdam moet de digitale proeftuin van Europa worden. Daarvoor pleit D66-raadslid Jan-Bert Vroege. „Het is toch raar dat er in een wereldstad als Amsterdam nog plekken zijn waar je geen bereik hebt?”

Stadsbestuur

Op verzoek van Jan-Bert Vroege gaat het stadsbestuur in gesprek met betrokken telecompartijen en de Europese Commisie, om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om van Amsterdam digitaal voorop te laten lopen.

5G

Volgens D66 loopt Europa al een tijd achter op de Verenigde Staten qua mobiel internet. Daar moet Amsterdam verandering in brengen. De wens van Vroege is dan ook om van Amsterdam de eerste stad te maken met een goed werkend 5G-netwerk.

Infrastructuur

Daarnaast moet er volgens het raadslid beter worden gekeken hoe digitale infrastructuur mee kan liften op de bouw en herbouw van buurten of bedrijventerreinen. „Er is altijd veel aandacht voor de fysieke infrastructuur: kun je alles goed bereiken? Minder aandacht is er voor de digitale infrastructuur. Terwijl die tegenwoordig heel bepalend is voor hoe goed we elkaar bereiken. Als de straat toch al openligt vanwege werkzaamheden, kan je van de gelegenheid gebruik maken om kabels voor een nieuw netwerk aan te leggen. Zo hoef je niet op een later moment de straat opnieuw open te breken", aldus Vroege.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Amsterdam moet digitale proeftuin worden’
Sluiten