Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 20 apr 2016

Amsterdam aan de ja/ja sticker

Amsterdammers moeten vanaf 2017 hun brievenbus voorzien van een Ja/Ja sticker om ongeadresseerde reclame te blijven ontvangen.

Partij voor de Dieren

De gemeenteraad stemde daar woensdag mee in. Het voorstel is afkomstig van de Partij voor de Dieren en heeft als doel om papierverspilling te beperken. Een groot deel van de folders belandt volgens de partij ongelezen in de papierbak.

Hoewel de keus bij de gemeenteraad overduidelijk is, is MKB-Nederland minder te spreken over de actie. Verkopen bij winkels zouden teruglopen omdat mensen op basis van de folder naar bepaalde winkels komen. Volgens de raad kunnen mensen de folders ook via de bekende ‘folderapps’ bekijken.

Nee/Nee

Huishoudens hebben nu nog de keus uit een Ja/Nee en een Nee/Nee sticker. Wie geen van deze stickers ophangt krijgt standaard alle reclamefolders en huis aan huis bladen. Dit terwijl deze volgens de partij lang niet door iedereen gelezen wordt. De partij was daarom voor een Ja/Ja sticker, om aan te geven dat je de folders wel wilt hebben. Wie geen sticker op de deur heeft, zal in Amsterdam geen reclamefolders meer ontvangen.

Politieke folders zijn overigens uitgesloten van stickers, deze worden bij iedereen bezorgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Amsterdam aan de ja/ja sticker
Sluiten