Nick Kreukniet
Nick Kreukniet Binnenland 4 apr 2016 / 09:00 uur

OM: 45 kilo aan munitie in appartement Anis B.

In het appartement van terreurverdachte Anis B, die vorige week in Rotterdam-West werd opgepakt, is 45 kilo aan munitie gevonden. Het gaat om kogels die gebruikt worden voor een kalasjnikov, dat meldt een woordvoerder van het Landelijk Parket aan de NOS.

Anis B. werd aangehouden nadat Reda Kriket in Parijs werd gearresteerd. Kriket reed in een auto die op B. zijn naam stond. In de woning van Kriket werden er onder andere kalasjnikovs en explosieven gevonden.

B. werd sinds december door Frankrijk gezocht en bleek uiteindelijk in Rotterdam te zitten in een appartement aan de Burgemeester Meineszstraat. Volgens het Franse OM zijn Kriket en B. tussen eind 2014 en begin 2015 in Syrië geweest. Ook heeft B. volgens Kriket bij hem in Argenteuil gelogeerd.

Uitlevering

Anis B. werd in Frankrijk al twee keer eerder veroordeeld in Frankrijk, vanwege een diefstal met geweld en een gewapende overval. Frankrijk heeft om de uitlevering van B. gevraagd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OM: 45 kilo aan munitie in appartement Anis B.
Sluiten