Carolien Tsao
Carolien Tsao Binnenland 16 mrt 2016 / 09:35 uur

Twintig tips over plaatser hoofd Nabil Amzieb

Na de televisie-uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdagavond heeft de Amsterdamse politie twintig tips gekregen over de man die het hoofd van de 23-jarige Nabil Amzieb neerlegde voor een waterpijpcafé in de stad.

De tips zijn niet allemaal even concreet. Er zitten ook tips tussen van mensen die meedenken over personen in de auto waarin de verdachte vermoedelijk reed, aldus een woordvoerder van de politie.

Beelden van een beveiligingscamera laten zien hoe een man met het hoofd van Amzieb richting Fayrouz Lounge loopt en weer terug. Zijn gezicht is niet goed te zien, omdat de verdachte een capuchon draagt.

Vorige week dinsdag werd het lichaam van Amzieb gevonden in een uitgebrande auto in Amsterdam Zuidoost. Een dag later werd zijn hoofd gevonden op de Amstelveenseweg in de hoofdstad. Dit werd voor vijf uur ’s ochtends geplaatst op de bewuste plek.

Meer dan welkom

De politie hoopt niet alleen in contact te komen met mogelijke getuigen – bestuurders van een auto en een licht taxibusje die de man met het hoofd tegemoet zijn gereden – maar ook met mensen die meer weten over het slachtoffer. De politie wil weten wie hem heeft gezien vanaf vrijdagavond 4 maart, wat hij die avond heeft gedaan en met wie hij was. Daarnaast is alle informatie over de mensen met wie hij omging meer dan welkom.

Melding maken kan via het team Amsterdam (0800-6070), Team Nationale Inlichtingen (079-3458999) en Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twintig tips over plaatser hoofd Nabil Amzieb
Sluiten