Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 25 mrt 2016 / 13:19 uur

Support gezocht voor Rotterdamse skyline van Lego

Een legobouwset van de Rotterdamse skyline: wie wil dat nou niet? Dankzij Patrick Paul is er een kans dat de legovariant van vijf Rotterdamse iconen ooit in de winkels komt te liggen. Maar voordat Lego überhaupt naar het ontwerp van Paul wil kijken, moeten wel tienduizend mensen het ontwerp van de legobouwer ‘supporten’.

Lees ook: Droombaan: Lego zoekt nieuwe bouwers

Op een speciale website van Lego kan iedereen een idee voor een bouwset inleveren. „New York, Venetië en Berlijn hebben op deze manier al een eigen bouwpakket gekregen”, vertelt Patrick Paul aan RTV Rijnmond. Paul is een grote liefhebber van de Rotterdamse skyline en ging met de bouwsteentjes aan de slag. Uiteindelijk heeft hij De Rotterdam, de Erasmusbrug, Het Witte Huis, de Euromast en de kubuswoningen weten na te maken.

Nog duizenden supporters nodig

Natuurlijk wil Paul zijn ontwerp graag in de winkels terugzien. Voor het zover is, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Zo heeft hij, op het moment van schrijven, pas 127 ‘supporters’. Dat moeten er binnen ongeveer driehonderd dagen tienduizend worden. Pas dan neemt Lego de productie in overweging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Support gezocht voor Rotterdamse skyline van Lego
Sluiten