Astrid Ottens
Astrid Ottens Binnenland 21 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Scholieren eren leraar die omkwam bij MH17 met boek

Laurens van der Graaff was docent Nederlands in Amsterdam. Hij kwam op 17 juli 2014 om het leven bij de MH17-ramp. Het was zijn missie om leerlingen enthousiast te maken over literatuur en poëzie. Nu, meer dan anderhalf jaar na de ramp, kan gezegd worden dat die missie geslaagd is. De leerlingen van het Geert Groote College zijn namelijk druk bezig met het maken van een poëzieboek.

Eerbetoon

Samen met leerlingen van andere scholen wordt er gewerkt aan een poëziebundel met verhalen van de leerlingen. Om de mooiste gedichtjes in het boek te krijgen, worden de leerlingen begeleid door professionele auteurs. Het doel? Een prachtig eerbetoon maken ter nagedachtenis aan een bijzondere docent.

Want bijzonder, dat was Laurens volgens zijn leerlingen. ,,Hij daagde ons uit. Je wilde hem trots maken’’, zegt scholier Puck tegen AT5. ,,Hij gaf je feedback en de opdrachten die we kregen waren opdrachten waarbij je echt moest nadenken.’’ Wanneer het boek klaar is, is nog niet bekend.

Laurens van der Graaf was op 17 juli 2014 met zijn vriendin Karlijn Keijzer onderweg naar Bali. Het stel en nog 296 andere inzittenden van vlucht MH-17 kwamen om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Scholieren eren leraar die omkwam bij MH17 met boek
Sluiten