Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 7 mrt 2016 / 18:00 uur

Rotterdamse musicalzusjes klaar voor grote publiek

Ze zijn jong, knap en barsten van het talent. De zusjes Sarah (17) en Julia Nauta (14) zijn klaar om het land te veroveren.

Musicals

De een zit op het moment als enige Nederlandse actrice in Belfast voor de opnames van een nieuwe Engelstalige serie. De ander werkt zich drie slagen in de rondte op de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Tussendoor werken ze samen aan een nieuwe single.

De Rotterdamse zusjes leven hun droom. De twee tienermeiden speelden al in verschillende Nederlandse musicals en verwierven landelijke bekendheid door hun deelname aan het Junior Songfestival.

‘Dance Like Nobody’s Watching’

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: ze willen meer en gelukkig lacht de toekomst ze toe. 18 maart lanceren ze hun nieuwste plaat: ‘Dance Like Nobody’s Watching’. „Daarvoor hebben we al verschillende opnames gemaakt in Rotterdam, maar we willen het aanvullen met eigen gemaakte video’s. Veel mensen dansen zonder dat er iemand kijkt, zoals de titel van onze nieuwe plaat heet. Het leek ons leuk om zulk soort materiaal in onze nieuwe clip te verwerken”, vertelt Sarah lachend.

De beginnend actrice zit in Ierland voor de opnames van een nieuwe serie waar ze nog niet te veel over kan vertellen. „Het is ongelooflijk. Ik mag hier vijf weken zijn en doen wat ik het leukste vind: acteren. Het voelt een beetje als een droom. Wat mijn plannen hierna zijn? Ik wil mijn Engels de komende jaren verbeteren en vaker naar het buitenland voor acteerklussen.”

Ambitie

Haar zusje Julia, die zich honderden kilometers verderop in Rotterdam specialiseert op de discipline muziek, is al even ambitieus. „Ik zit nu op de Havo voor Muziek en Dans. Je wordt hier klaargestoomd voor de pop-academie. Ik word blij van muziek maken. Mijn toekomstdroom? Met Sarah toeren. In de Melkweg spelen en in Paradiso.”

Door velen worden de twee gezien als gouden duo, maar kunnen de meiden eigenlijk wel zonder elkaar? „Dat denk ik wel, al is het ook wel erg fijn om mijn zusje om me heen te hebben”, spreekt Sarah. „Julia is goed in muziek en ik ben goed in dansen. We vullen elkaar goed aan. Vlak voor een optreden kan ik nog wel eens zenuwachtig zijn. Julia kalmeert me dan. Onze band is echt veel sterker geworden.” De jongste telg van de familie denkt er al hetzelfde over. „Ja, we kunnen best zonder elkaar maar het is ook fijn om dingen samen te doen. Bij de hele hoge muzieknoten help ik Sarah en zij helpt mij bij het dansen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rotterdamse musicalzusjes klaar voor grote publiek
Sluiten