Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 5 mrt 2016 / 10:02 uur

Rotterdam telt jaarlijks achttien ‘eenzame doden’

Achttien Rotterdammers hebben in 2015 langer dan twee weken dood in hun huis gelegen. Het gaat voornamelijk om alleenwonende mannen tussen de 65 en 79 jaar. Dit aantal is vergelijkbaar met het aantal ‘woninglijken’ in Amsterdam en Den Haag.

Lees ook: Airbnb-gasten vinden rottend lijk in de tuin

In totaal werden in Rotterdam vorig jaar 103 mensen dood gevonden in hun huis. In achttien gevallen gaat het om zogenoemde ‘woninglijken’ die langer dan twee weken onopgemerkt in hun huis lagen. Dit aantal komt overeen met het jaarlijks gemiddelde van Rotterdam.

Ruim 85 procent van de lijken is gestorven aan een natuurlijke dood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam telt jaarlijks achttien ‘eenzame doden’
Sluiten