Job Halkes
Job Halkes Binnenland 24 mrt 2016 / 21:26 uur

Rotterdam neemt revanche, stadhuis zwart-geel-rood

De gemeente Rotterdam heeft revanche genomen voor het mislukken van het verlichten van de Erasmusbrug in de Belgische driekleur. Gisteravond werd het stadhuis aan de Coolsingel voorzien van het zwart-geel-rood om zo de slachtoffers van de aanslagen in Brussel te eren.

„We doen dit middels laserprojectie”, legt woordvoerder Fred Marree van de gemeente uit. „Het zwart was lastig, maar door middel van het werken met contrasten is dat toch goed gelukt. Voorbijgangers waren erg verrast en vonden het mooi. Het is een respectvol gebaar naar onze zuiderburen.”

De gemeente probeerde eerder de Erasmusbrug in de bekende Belgische kleuren te krijgen. „Maar dat was onvoldoende herkenbaar. De kleuren vloeiden te veel in elkaar over waardoor de Belgische driekleur niet te herkennen was. Daarom hebben we dat niet gedaan en besloten het stadhuis op de Coolsingel aan te lichten,” aldus Marree. Het lukte de gemeente na de aanslagen in Parijs wel om de Erasmusbrug in de Franse driekleur te zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam neemt revanche, stadhuis zwart-geel-rood
Sluiten