Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 7 mrt 2016 / 11:15 uur

Recherche onderschept 100 kilo coke

Bij een onderzoek naar een aantal verdachten die zich vermoedelijk bezighielden met drugshandel, hebben rechercheurs van de Dienst Regionale Recherche 100 kilo cocaïne in beslag genomen en drie verdachten aangehouden.

Een observatie- en arrestatieteam had de verdachten sinds 29 februari in het vizier. Tijdens een ontmoeting in de Amsterdamse Pijp, waarbij vermoedelijk sprake was van een overdracht van verdovende middelen, besloot de recherche over te gaan tot actie en de drie verdachten aan te houden. De verdachten, in de leeftijd van 23 tot 52 jaar oud, zijn bekenden van de politie.

5 miljoen euro

De drugs, met een straatwaarde van 5 miljoen euro, werd gevonden in een woning en een inbeslaggenomen auto. Of de drugs bedoeld waren voor de Nederlandse markt wordt nog onderzocht. De recherche nam verder nog een vuurwapen, diverse telefoons en een tablet in beslag.

Chef van de regionale recherche Amsterdam, Olivier Dutilh, is blij met het resultaat: ,,Handel in verdovende middelen gaat vaak gepaard met geweld. Het gaat hier om een grote hoeveelheid cocaïne en ik ben trots op de collega’s die ervoor zorgden dat niet alleen de verdovende middelen van de markt gaan maar ook weer een vuurwapen”. Dutilh sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

In totaal vond de recherche 100 kilo coke. Politie.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recherche onderschept 100 kilo coke
Sluiten