Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 16 mrt 2016 / 20:25 uur

Optocht van oldtimers trekt langs vier grote steden

De Rotterdamse protestactie tegen de milieuzone krijgt een landelijk vervolg. Aanstaande zondag 3 april zal er een stoet oldtimers vanuit Rotterdam vertrekken om vervolgens achtereenvolgend Utrecht, Amsterdam en Den Haag aan te doen.

Afgelopen zaterdag reden er duizend oldtimers over de Coolsingel om een statement te maken tegen de introductie van de milieuzone. De bijzondere auto’s zijn sinds 1 januari niet meer welkom in het centrum van Rotterdam vanwege uitstoot van slechte lucht.

Positief karakter

De Stichting Rotterdamse Klassiekers, organisator van de actie, kan er met het hoofd niet bij. „Het is absoluut niet zo dat wij de snelweg gaan afzetten of iets zullen blokkeren. Het is een protestrit met een positief karakter”, aldus Niels van Ham.

Symboolpolitiek

Van Ham strijdt al sinds de introductie tegen de milieuzone. Hij noemt het symboolpolitiek. „Wij zijn niet tegen schone lucht, maar wel tegen een maatregel die zoveel mensen dupeert en die nauwelijks resultaat oplevert.”

Op Facebook is er inmiddels een evenement aangemaakt. Zeker 40 mensen staan nu op aanwezig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Optocht van oldtimers trekt langs vier grote steden
Sluiten