Metro
Metro Binnenland 10 mrt 2016 / 10:45 uur

Onderzoek gevonden hoofd uitgebreid

De Amsterdamse politie breidt het rechercheteam uit dat onderzoek doet naar het hoofd dat woensdag werd gevonden op de Amstelveenseweg. ,,De zaak is zo complex dat er een tweede Team Grootschalig Onderzoek op is gezet. De twee teams gaan samenwerken als één groot team", aldus een woordvoerster donderdag. Een voorbijganger trof daar het hoofd van Amsterdammer Nabil Amzieb aan.

Onthoofd

De politie zegt ook druk bezig te zijn met het bekijken van beelden van beveiligingscamera’s rond de plek waar de vondst is gedaan. Het hoofd lag bij het waterpijpcafé Fayrouz Lounge, in het verleden vaker het decor van criminele activiteiten. Het café werd woensdag op last van de burgermeester dichtgetimmerd.

Dinsdag was het onthoofde lichaam van het slachtoffer al gevonden in een brandende auto in Amsterdam-Zuidoost. Het slachtoffer, de 23-jarige Nabil Amzieb, was een bekende van de politie. De woordvoerster kan niet zeggen wat hij op zijn kerfstok had. Waarschijnlijk heeft de liquidatie te maken met een afrekening binnen de Marrokaans-Amsterdamse onderwereld.

Over de zaak zijn nog geen tips binnengekomen. De politie wijst nadrukkelijk op de mogelijkheid tips anoniem te melden en sluit niet uit dat de lugubere vondst zal worden behandeld in Opsporing Verzocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek gevonden hoofd uitgebreid
Sluiten