Nick Kreukniet
Nick Kreukniet Binnenland 15 mrt 2016 / 14:54 uur

NS grijpt in, zet piano op Rotterdam CS zachter

De piano op het Centraal Station van Rotterdam staat er sinds vorige week woensdag, maar nu blijkt dat de NS het klankbord heeft afgetimmerd. Hierdoor is er minder geluid te horen uit de piano.

„Zo heeft het totaal geen zin,” zegt pianoleraar Art Zegelaar tegenover RTV Rijnmond. „De piano draagt niet meer en je speelt toch voor het publiek en niet voor jezelf. De plaat die op het klankbord is geschroefd, is ruim een centimeter dik waardoor er geen geluid meer uitkomt.”

Reactie NS

Volgens Inge Rijgersberg, woordvoerder van de NS, is het geluid inderdaad zachter dan het zou kunnen. Maar daar is een goede reden voor. „De reizigers moeten wel de omroepen kunnen verstaan. Er is al zoveel geluid in de hal van het station en zo blijft het beperkt. Het moet voor iedereen leuk blijven. Binnenkort verdwijnt de piano weer voor een tijdje in verband met andere activiteiten en dan zullen we het project met de gemeente gaan evalueren.”

Wethouder Joost Eerdmans, die vorige week de pop-up piano onthulde, vindt dat het geluid echt een tandje harder moet. Zelf speelt hij in zijn vrije tijd graag thuis op het instrument.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS grijpt in, zet piano op Rotterdam CS zachter
Sluiten