Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 2 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse start-ups maken kans op 1 miljoen dollar

Je eigen onderneming uit de grond stampen vraagt vaak nogal een investering. Een drietal Nederlandse start-ups maakt binnenkort kans op een investering van 1 miljoen dollar tijdens de wereldwijde 1776 Challenge Cup.

Tijdens de 1776 Challenge Cup strijden meer dan 1000 start-ups uit 45 steden wereldwijd om een investering van 1 miljoen dollar. In totaal namen 20 Nederlandse start-ups het dinsdag in Amsterdam tegen elkaar op in een landelijke finale. Ten overstaan van een jury moesten zij zich in 2 minuten bewijzen.

Skytree, Camptoo en ProctorExam deden dat het best. Zij stomen door naar de West-Europese finales in Londen. De jury was vol lof over de winnaars. Bjorn Niels, directeur customer development retail bij ABN Amro, zei er het volgende over: „De winnaars spelen in op belangrijke ontwikkelingen in de wereld waaronder van bezit naar gebruik, CO2-uitdagingen en het wereldwijd beschikbaar maken van kwaliteit van educatie van gevestigde universiteiten, waarbij de oplossingen van de winnaars echt een probleem op lossen of behoefte invullen van een grote groep mensen.”

Nederlandse startups

Skytree heeft een manier ontwikkeld om CO2 uit de lucht om ons heen op te slaan en in te zetten om water schoon te maken of lucht te zuiveren. Bij Camptoo krijg je straks de mogelijkheid om op vakantie te gaan met de caravan of camper van iemand anders. Eigenaars kunnen hun sleurhut straks online aanbieden. ProctorExam is een platform dat het mogelijk maakt om online veilig examens af te nemen. Deze start-up, die al samenwerkt met de Universiteit van Amsterdam, werkt met behulp van een camera en schermdeling bij de examenkandidaat.

Die West-Europese finale vindt op 17 maart plaats. De winnaars daar gaan door naar de wereldwijde finale in Washington. Die finale vindt plaats in juni.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlandse start-ups maken kans op 1 miljoen dollar
Sluiten