Nick Kreukniet
Nick Kreukniet Binnenland 20 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Moskee Lansingerland opgeschrikt door varkenskop

In Lansingerland is bij een moskee een varkenskop neergelegd. Het bestuur van de el Fath Moskee heeft inmiddels aangifte gedaan, zo meldt RTV Rijnmond. Dat is op zondag bekend gemaakt.

De varkenskop werd al op dinsdag 15 maart gevonden bij de moskee in Berkel en Rodenrijs. Volgens het bestuur is er al maanden sprake van vernielingen, zoals ingegooide ramen en kapotte bloembakken. ,,Het is discriminatie en een grove belediging richting onze gemeenschap en ons godshuis,” zegt het bestuur tegen RTV Rijnmond.

Eerder deze maanden werden er ook al varkenskoppen gevonden bij moskeeën in Boskoop en Mijdrecht. Ook kregen verschillende moskeeën door heel Nederland een dreigbrief toegestuurd met daarin anti-islamteksten en hakenkruizen.

Veiligheidsgevoel

Daarnaast heeft het bestuur aan de gemeente en politie gevraagd of de veiligheid bij de moskee nog gegarandeerd kan blijven en of ze deze zaak serieus willen nemen. Volgens een woordvoerder van de moskee is er goed contact met de gemeente over de zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.