Job Halkes
Job Halkes Binnenland 18 mrt 2016 / 11:06 uur

Mevlanamoskee wil bushalte voor de deur

De Mevlanamoskee in Rotterdam wil een bushalte voor de deur en doet daarvoor een beroep op de gemeenteraad. Het bestuur heeft honderden handtekeningen verzameld een aangeboden aan de betreffende commissie.

„Het Mevlanaplein is helaas zeer ongelukkig gelegen tussen twee bushaltes in, terwijl er zich in de directe omgeving diverse sportaccommodaties, voetbalvelden, volkstuinen, het Roel Langerakpark en één van de meest drukst bezochte moskeeën van heel Nederland, de Mevlanamoskee, bevindt”, zo schrijft het bestuur in de begeleidende brief. „Hierdoor raken de nabijgelegen parkeerplaatsen altijd overvol en helaas ondervinden daar de buurtbewoners last van.”

Het bestuur wil de bezoekers juist aanmoedigen om met het openbaar vervoer te komen, maar omdat de afstand tussen de meest dichtbijgelegen bushalte best groot is, willen de bezoekers daar niet aan. „Met name voor de ouderen is de afstand groot. Met het plaatsen van een bushalte precies in het midden van deze twee haltes zouden we een zeer grote slag slaan in het verminderen van de parkeerergernissen in de buurt.”

In behandeling

Binnenkort spreekt de gemeenteraad over het verzoek van de moskee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mevlanamoskee wil bushalte voor de deur
Sluiten