Nick Kreukniet
Nick Kreukniet Binnenland 14 mrt 2016 / 14:50 uur

Marathon lopen? Jack Russell liep er al twintig!

De Rhoonse Jack Russell Molly heeft zondag in Binnenmaas haar twintigste marathon gelopen. Samen met haar baasje Jan van Katwijk, die zijn 133e marathon liep, kwam ze na vier uur en driekwartier over de finish.

„We krijgen veel positieve reacties,” zegt van Katwijk tegenover het AD. Niet alleen deze keer, maar ook in de vorige races die het tweetal liep. „Vooral in Zeeuws-Vlaanderen, waar we ook meelopen. Dan krijgt Molly ook een medaille van de burgemeester.”

https://www.facebook.com/730590310382226

Waterposten

Van Katwijk krijgt veelal positieve reacties op de deelname van zijn trouwe viervoeter. Zo wordt er tijdens een loop rekening gehouden met de jackrussellterrier. Tijdens de wedstrijd staan bij de drinkposten waterbakjes voor haar klaar. Toch zijn er ook negatieve reacties richting de duurlopers. „Mensen aan de kant roepen dat ik een dierenbeul ben. Daar trek ik mij niks van aan. Als we samen naar de dierenarts gaan dan staat hij altijd perplex. De dierenarts vindt het een prachtig beestje en vindt dat zij de afstanden goed aankan.”

Dit jaar staan er nog vijf marathons op het programma voor Jan en zijn Molly. Als ze geen marathons lopen, trainen ze vijf tot zes keer per week om in vorm te blijven. „Een beter loopmaatje als Molly kan je niet wensen,” zegt van Katwijk. „Het is nooit te vaak, nooit te ver en afstanden maken haar niets uit. Wel kiezen we de marathons uit die kleinschalig zijn en waar we rustig kunnen lopen.”

Rotterdam?

Helaas kunnen we Molly niet aanschouwen tijdens de marathon van Rotterdam. Van Katwijk en het hondje kregen geen toestemming van de organisatie om mee te lopen.

https://www.facebook.com/873498649424724

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Marathon lopen? Jack Russell liep er al twintig!
Sluiten