Job Halkes
Job Halkes Binnenland 28 mrt 2016 / 06:00 uur

Leefbaar Rotterdam: spoeddebat over terroristen

Leefbaar Rotterdam heeft een spoeddebat aangevraagd naar aanleiding van de anti-terreuracties en de vier arrestaties in Rotterdam-West op eerste paasdag. De partij wil opheldering van burgemeester Aboutaleb over mogelijke broeinesten van moslimextremisme en jihadisme in de Maasstad.

Volgens raadslid Tanya Hoogwerf moet de burgemeester tekst en uitleg geven. „Leefbaar Rotterdam ontvangt in toenemende mate signalen over broeinesten van moslimextremisme en jihadisme in Rotterdam”, zo laat ze weten. „De gebeurtenissen van hedenavond tonen aan dat onze zorgen, zoals al vaker geuit, meer dan gegrond zijn.”

Bij de actie zondagavond werden vier personen opgepakt, waaronder vermoedelijk de 32-jarige Fransman Anis B. Hij zou samen met de vorige week in Parijs opgepakte terrorist Reda Kriket in Syrië zijn geweest. De Franse justitie zou Nederland vrijdag hebben getipt nadat er bij Kriket een Nederlands telefoonnummer zou zijn gevonden, zo zeggen Franse bronnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Leefbaar Rotterdam: spoeddebat over terroristen
Sluiten