Job Halkes
Job Halkes Binnenland 24 mrt 2016 / 08:36 uur

Kuyt, Van der Sar en Van Bronckhorst de keuken in

Wat hebben Feyenoordvoetballer Dirk Kuyt, Ajax-directeur Edwin van der Sar en Feyenoordtrainer Giovanni van Bronckhorst gemeen, behalve dat ze gezamenlijk meer dan 300 interlands achter hun naam hebben staan? Ze zijn vooral goede vrienden en willen vanaf vandaag met hun foundations ook andere vrienden helpen via de website eenvriendendienst.nl.

Om de aftrap van de website te vieren kropen de drie voetballers woensdagavond achter het fornuis van La Salute in Hillegersberg om te koken voor tientallen vrijwilligers. En zoals dat bij goede vrienden gaat, gaat dat samen met veel grappen en grollen. „Ik vind het leuk om in de keuken te staan”, vertelt Van Bronckhorst. „Maar ik moet eerlijk bekennen dat het vooral mijn vrouw is die kookt.” Ook Kuyt geeft toe dat hij het te weinig doet. „Maar vind koken wel leuk.” Van der Sar is vaker in de keuken te vinden. „Een pasta en een visje daar draai ik mijn hand niet voor om.”

Dat de drie voetballers, die vaak tegenover elkaar stonden in het veld, nu onvoorwaardelijk naast elkaar staan is bijzonder. Alle drie hebben ze een eigen foundation. Kuyt richt zich op sportende kinderen met een beperking, Van Bronckhorst helpt kinderen met een leerachterstand en Van der Sar helpt mensen met hersenletsel weer aan het sporten. De drie hebben elkaar regelmatig een vriendendienst bewezen. „Toen mijn schoonvader overleed, zou ik op die dag op het jaarlijkse golftoernooi van de foundation prijzen uitreiken”, vertelt Van der Sar. „Ik heb Dirk gebeld en die zei meteen ja. Dat is een echte vriendendienst.”

Steun van Vriendenloterij

Voor Van Bronckhorst is de vriendschap van het drietal erg belangrijk. „Ik ken Edwin al sinds 1996 en Dirk vanaf 2000, denk ik. We hebben zoveel meegemaakt in Oranje.” Hij noemt dit nieuwe project belangrijk. „Dit is een mooi initiatief dat door de Vriendenloterij wordt gesteund. Het is belangrijk dat mensen zich aanmelden.” Kuyt vult aan. „Nu ik in Nederland ben, kan ik weer meer fysiek aanwezig zijn bij evenementen van de foundation. Ik zie hoe belangrijk vrijwilligerswerk is. De liefde die je krijgt is enorm, het bindt mensen en dat is in deze tijd niet onbelangrijk.”

Bekijk hieronder de kookkunsten van de drie voetbalvrienden:

Jawel. Koken met voetballers. Giovanni van Bronckhorst, Edwin van der Sar en Dirk Kuyt werken zich in zweet voor vrijwilligers.

Gepostet von Metro Rotterdam am Mittwoch, 23. März 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kuyt, Van der Sar en Van Bronckhorst de keuken in
Sluiten