Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 8 mrt 2016 / 10:13 uur

Gezocht! Geld voor Tropicana 2.0

Een nieuw Tropicana? Ja! Zegt een club Rotterdammers. Zij zijn op de crowdfundingssite kickstarter een project begonnen waarmee zij hopen zoveel mogelijk geld op te halen voor een nieuw subtropisch zwemparadijs.

Rand van de stad

„Wij zijn van plan om Tropicana een nieuw leven in te blazen. In het oude pand aan de Maasboulevard is dat helaas niet mogelijk. Wij denken aan een subtropisch zwemparadijs aan de rand van de stad onder de naam Tropicana,” schrijven zijn op de site.

Golfslagbad

Het plan behelst onder andere een golfslagbad, een hoofdzwembad met snelle glijbanen, een kinderzwembadje, drie ruime ronde bubbelbaden, een ligweide en een nieuwe wildwaterbaan. „In het nieuwe Tropicana zal er ook een fastfood restaurant komen, een koffiehoek en een EHBO-post. Het zal een tropische uitstraling krijgen door middel van bepaalde beplanting en aangename temperatuur.”

Dagkaart

Het nieuwe Tropicana willen we gaan bouwen aan de rand van de stad, maar moet wel goed bereikbaar zijn,” schrijven de makers. Een dagkaart moet rond de 14,50 euro gaan kosten. „Als we genoeg geld hebben opgehaald moet begin 2018 het zwembad open gaan voor het publiek.” De teller staat vooralsnog op 101 euro. De organisatie heeft 1,3 miljoen euro nodig.

Reageer op artikel:
Gezocht! Geld voor Tropicana 2.0
Sluiten