Jelle van der Kooij
Jelle van der Kooij Binnenland 11 mrt 2016 / 10:29 uur

Journalist schrijft zich in op woonadres minister

Gemeentes controleren de inschrijvingen in de Basisregistratie Personen niet. Dat heeft KRO-NCRV-tv-programma De Monitor ontdekt. Journalist Teun van de Keuken kon zich zonder enige problemen inschrijven op het woonadres van Ronald Plasterk, de minister van Binnenlandse Zaken, in Amsterdam.

Het programma ontving meerdere meldingen van mensen bij wie abusievelijk of illegaal mensen stonden ingeschreven op het adres. Gemeentes hebben de plicht om te controleren of de gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP) klopt.

Ongepast

In een reactie liet de minister weten dat 97 procent van de gegevens in de BRP klopt. De minister noemde de actie van De Monitor ‘ongepast’, maar aangifte doet hij niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Journalist schrijft zich in op woonadres minister
Sluiten