Nick Kreukniet
Nick Kreukniet Binnenland 23 mrt 2016 / 17:05 uur

Feesten tijdens Koningsdag in Rotterdam

Het is misschien nog een ver weg, maar met Koningsdag is het altijd fijn om een goed en vol geplande agenda te hebben. Dit zijn de plekken waar je moet zijn tijdens Koningsdag in Rotterdam.

De Nacht van Oranje

Deze avond vindt een dagje eerder plaats, namelijk op 26 april. Bij de Nacht van Oranje treden meerdere artiesten, zoals Jeroen van der Boom, Lange Frans, Lee Towers en Wolter Kroes op. Het is de 22e keer dat de avond wordt gehouden en vindt plaats in Ahoy. Kaarten zijn beschikbaar vanaf 19 euro.

Kroon Festival

Op het Willemsplein is het Kroon Festival van 13:00 tot 23:00. Tijdens het festival treden onder andere Benny Rodrigues, Sam Feld ten Oliver Schories op. De kosten om binnen te komen op het festival bedragen 12,50 euro.

Oranjebitter

Een korte omschrijving voor Oranjebitter is dat het een groot pretpark is voor volwassenen. Naast dat er dj’s, live acts, en goed eten is, zijn er ook een ballenbak, een reuzenrad, een trampoline en zijn er paaldanseressen. De precieze line-up is nog onbekend, maar wel zijn Typhoon en Hans Kazan bevestigd. Kaarten zijn beschikbaar vanaf 27,50 euro.

Kralingse Bos Festival

Dit jaar wordt voor de tweede keer het Kralingse Bos Festival gehouden. De hoofdact van dit festival zijn Sunnery James & Ryan Marciano. De Early Bird kaarten zijn niet meer verkrijgbaar. Wel zijn er nog kaarten te bestellen van 25 en 30 euro.

S’Oranje Festival

Op Plein 1940, bij Blaak, is voor de tiende keer het S’Oranje Festival te vinden. Op vier podia komen lokale en nationale artiesten langs om een feestje te bouwen. De hoofdacts zijn nog geheim. Net als bij de meeste festivals zijn de Early Bird tickets al uitverkocht en zijn er alleen nog maar kaarten beschikbaar voor 27,50 euro.

Royal Rollerdisco

In Theater Walhalla kun je skaten, dansen, live muziek en ook is er een vrijmarkt. De vrijmarkt is vanaf 9:00 uur open, De disco zelf begint vanaf 13:00 en duurt tot 18:00. In tegenstelling tot de andere evenementen is dit helemaal gratis!

[email protected]!

Op Koningsdag wordt het terras van Hotel New York voor één keer omgetoverd tot een swingende, gratis toegankelijke dansvloer in de open lucht, inclusief uitzicht op de Maas. Als je geen zin hebt om te dansen, dan is het restaurant zelf ook gewoon open.

Koningskermis

De Koningskermis is dit jaar ook weer van de partij op het Lloyd Multiplein aan de Schiehaven. Hier kunnen de mensen genieten van poffertjes en wordt eindelijk geprobeerd om prijzen te pakken met de grijpkraan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feesten tijdens Koningsdag in Rotterdam
Sluiten