Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 15 mrt 2016 / 10:40 uur

Extra terminal en vluchten voor Rotterdam Airport

Rotterdam The Hague Airport wil de komende tien jaar verdubbelen in omvang. Daar is een extra terminal voor nodig. Ook komen er meer bestemmingen waar vanaf 2025 naar toe wordt gevlogen.

Groei

Het bestuur heeft de ambitie om over tien jaar zo’n 2,9 miljoen passagiers te vervoeren. Het afgelopen jaar vlogen 1,7 miljoen reizigers vanaf Rotterdam, zo staat te lezen in een rapport dat dinsdagmorgen is gepresenteerd. De uitbreiding moet ook voor meer banen zorgen. Hoe dat er in 2025 uitziet? In ieder geval met een extra pand voor alle binnenkomende vluchten. De huidige hal zal worden gebruikt als vertrekhal.

Nadelen

Toch kleven er ook nadelen aan de vergroting. Denk aan geluidsoverlast en uitstoot van CO2. Het vliegveld stelt een bemiddelingspersoon aan om de plannen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hij of zij zal de dialoog aangaan met omwonenden, milieuorganisatie en de gemeente.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Extra terminal en vluchten voor Rotterdam Airport
Sluiten