Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 4 mrt 2016 / 14:47 uur

Erasmus MC helpt vluchtelingen aan fietsen

De fietsenkelder van het Erasmus MC staat er vol mee: kapotte fietsen die door hun eigenaar zijn achtergelaten. Elk jaar komt een oud-ijzerboer de eenzame wrakken ophalen, maar dit jaar hebben de fietsen een andere bestemming gekregen. De wrakken zijn na een opknapbeurt uitgedeeld aan vluchtelingen.

Lees ook: Vluchtelingen met eigen team naar Olympische Spelen

Jan van Velzen werkt als manager Complexbeheer bij het Erasmus MC. In zijn vrije tijd is hij als vrijwilliger te vinden bij de vluchtelingenopvang in Krimpen aan den IJssel. Zo kwam hij op het idee om de fietswrakken in het Erasmus MC te doneren aan de vluchtelingen. „Zij kunnen de tweewielers goed gebruiken om zich te verplaatsen in het dorp”, valt te lezen op de website van het Erasmus MC.

Groot succes

Aan de wrakken moest wel het een en ander gebeuren. Alle goede onderdelen zijn gesloopt en verzameld. De vluchtelingen zetten met de onderdelen nieuwe fietsen in elkaar. Al het overtollige ijzer is verkocht om van dat geld weer andere onderdelen te kopen. Volgens Van Velzen is de actie een groot succes. Bijna alle honderd vluchtelingen in Krimpen aan den IJssel hebben nu een mooie tweewieler. „De vluchtelingen in Krimpen blijven aangeven hoe dankbaar zij zijn voor de gastvrijheid in Nederland.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Erasmus MC helpt vluchtelingen aan fietsen
Sluiten