Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 16 mrt 2016 / 10:55 uur

Elsa zoekt held die kids redde uit brandend huis

De Rotterdamse Elsa Monteiro Fernando (29) is op zoek naar de man die haar kinderen uit een brandend huis redde. „Dankzij de man die riep dat ik mijn kinderen naar beneden moest gooien, zijn we er allemaal nog. Hij is een superman!”, vertelt ze tegen het Algemeen Dagblad.

Loepia

De Rotterdamse staat afgelopen week iets na twaalf uur loempia’s te bakken als de vlam in de pan slaat. Letterlijk, zo vertelt ze tegen het AD. „Heel het huis stond vol rook, de kinderen werden hoestend wakker en ik dacht dat we alle vier zouden stikken. Totdat iets in me zei dat ik de kinderen die ik 9 maanden in mijn buik had gedragen, niet mocht laten doodgaan.”

‘Gooi ze naar beneden’

Als door een wonder staat er een onbekende man in de achtertuin die de moeder sommeert de kids uit het raam te gooien. ,,Gooi ze naar beneden.” Elsa doet wat haar redder zegt en hij vangt de kinderen een voor een op. Ze blijven ongedeerd. Als ze zelf uit het raam springt valt ze op de grond. Met een gebroken enkel en kuitbeen ligt ze nu in het ziekenhuis. Ze maakt het goed en is op zoek naar de man die verantwoordelijk voor de heldenactie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elsa zoekt held die kids redde uit brandend huis
Sluiten