Sam ten Hove
Sam ten Hove Binnenland 30 mrt 2016 / 12:52 uur

Eerste ‘zero-waste’ markt van Nederland in Zaandam

In Zaandam opent vrijdag de eerste zero-waste markt van Nederland: YADA YADA Market. Alles wat op de markt te vinden is, is recyclebaar en herbruikbaar.

De kramen op de markt zijn heel divers. Veel eetkraampjes, maar ook kleding, lifestyle, beauty en interieur kraampjes. Er is ook een cocktailbar en een koffietentje. Naast de kraampjes wordt er ook muziek en theater aangeboden. En voor ouders met kids is er een speciale hoek waar ze hun kinderen kunnen achterlaten zonder dat die zich zullen vervelen.

Alles op de markt is duurzaam. Zo eet je bijvoorbeeld van echt servies in plaats van van plastic of papieren bord en ook het bestek is niet van plastic. Dit concept is komen overwaaien vanuit Zuid-Afrika. De eigenaren Harvey en Paul runnen daar de Bay Harbour Market en daar komen veel Nederlanders op af. Dit was voor hun de reden om ook in Nederland een soortgelijke markt op te zetten.

Heropening

Het was de bedoeling dat de markt in november al open zou gaan. De markt is toen heel kort open geweest maar de eigenaren kwamen erachter dat er toch nog een aantal zaken niet op orde waren. De verwarming moest bijvoorbeeld volledig vervangen worden. De verwarming zit er nu in en werkt op gas. Dit past dus ook binnen het duurzame concept.

De YADA YADA markt opent vrijdag 1 april. De entree is dan gratis en voor de opening is Glennis Grace aanwezig om een optreden te geven.

Een kraam waar je wijn kan kopen. Foto: www.simscupoftea.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste ‘zero-waste’ markt van Nederland in Zaandam
Sluiten