Job Halkes
Job Halkes Binnenland 3 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Dobberend Bos Rotterdam op 16 maart te water

Het dobberend bos in de Rijnhaven in Rotterdam wordt op woensdag 16 maart onthuld. Op deze dag is het Nationale Boomfeestdag en de initiatiefnemers achter het bijzondere bos hebben deze dag uitgekozen om de Hollandse iepen te water te laten.

De bomen komen in enorme boeien, die normaal gebuikt worden op zee. Drijvende kracht achter het project is kunstproducent Mothership, die onder andere de beschildering in de Markthal heeft gerealiseerd. Ook CityLab010, dat zich inzet voor innovatieve ideeën, doet mee. Het is meteen het grootste drijvende bos ter wereld.

Jeroen Everaert, kunstenaar en oprichter van Mothership, liet eerder weten geïnspireerd te zijn door een kunstwerk van Jorge Bakker. „Als we van tevoren hadden geweten hoeveel werk het was, hadden we onszelf nog wel een keer achter de oren gekrabd”, zei Everaert vorig jaar tegenover Metro. „Er kwam zoveel meer werk bij kijken dan onze andere projecten. Ik weet nu alles van bomen. Wist je bijvoorbeeld dat een boom nooit doodgaat aan ouderdom?”

Hollandse iep het beste

De Hollandse iep bleek bij testen het beste uit de bus te komen. „Niet alle bomen kunnen tegen het dobberen, de haarwortels scheuren dan soms af”, legt Everaert uit. . „Het is een mooi cadeau aan Rotterdam. We maken op deze manier een bos in de stad.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dobberend Bos Rotterdam op 16 maart te water
Sluiten