Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 18 mrt 2016 / 10:08 uur

Deze cruiseschepen moét je zien in Rotterdam

Rotterdam zou Rotterdam niet zijn zonder de reusachtige cruiseschepen die elk jaar weer in de haven aanmeren. Dit jaar komen er maar liefst 62 varende hotels naar de Maasstad. Voor 2017 staat de teller al op 80. Niet alleen cruisereizigers genieten van de schepen. Ook Nederlanders reizen graag af naar Rotterdam om een prachtig plaatje te schieten van de enorme gevaartes. Maar welke cruiseschepen zijn nou echt de moeite waard? Metro Rotterdam zocht het voor je uit.

Lees ook: Record! Zestien cruiseschepen in mei naar Rotterdam

1. Ovation of the Seas
Over een kleine maand (15 april) meert het megacruiseschip Ovation of the Seas aan in Rotterdam. Het schip is maar liefst 348 meter lang en kan ruim 4000 passagiers vervoeren. Een bijzonder plaatje om te zien. Wat opvalt aan het schip is de zogenoemde ‘North Star’, een arm met cabine welke de passagiers boven het schip uittilt. Ook leuk om te weten: aan boord vind je onder andere botsauto’s en een skydivesimulator.

2. Harmony of the Seas
Het cruiseschip Harmony of the Seas wordt gezien als het absolute hoogtepunt dit jaar. Het grootste cruiseschip ter wereld arriveert 24 mei in Rotterdam. Ruim 6000 gasten zullen vanuit de Maasstad vertrekken naar Southampton. En dat gebeurt natuurlijk in stijl: de reizigers hebben keuze uit maar liefst zestien restaurants en cafés.

Lees ook: Tien feiten over het grootste cruiseschip ter wereld

3. AidaPrima
Dit schip is vanaf mei wekelijks te bewonderen in de Rotterdamse haven. Het gevaarte is met 300 meter misschien iets minder spectaculair dan de Harmony of the Seas, maar ook op dit varend hotel is van alles te beleven. Zo is er een indoor strand, een uitgebreide spa en zijn er waterglijbanen. Zeker leuk om op een mooie zomerse dag het schip in de haven te komen bewonderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze cruiseschepen moét je zien in Rotterdam
Sluiten