Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 17 mrt 2016 / 13:22 uur

‘De Oscars’ voor de hotelbars (dit zijn de beste)

De hotelbar is geliefder dan ooit en de tijd dat je zo snel mogelijk de bar voorbij liep om op zoek te gaan naar een écht leuke plek in de stad, is niet meer. Toeristen, maar misschien nog wel meer Amsterdammers spreken af en blijven hangen aan de hotelbar. Maar welke hotelbar is nou de beste?

Stijlvol en goede mensenmix

And the winner is… Lotti’s Bar, de hotelbar van The Hoxton en verkozen door BestHotelBar.com. Dit heeft de jury van de Red & Grey Best Hotel Bar Award donderdag bekendgemaakt: „Een stijlvol interieur, een leuk publiek, fijne cocktails, sympathieke bediening en boven alles een goede sfeer. Als je de hotelbar binnenstapt, voelt het alsof je een levendige huiskamer binnenkomt en elke dag is de bar vanaf ’s morgens vroeg gevuld met een goede mensenmix."

Publiekslieveling

De publiekslieveling is de SkyLounge Amsterdam van DoubleTree by Hilton. In 2013 werd de bar, die wordt geroemd om zijn internationale allure, al uitgeroepen tot de beste hotelbar van Amsterdam. Dit jaar kreeg ‘ie 2.232 stemmen, gevolgd door Tunes Bar in het Conservatorium Hotel (1.356 stemmen) en Rhythms Bar van het Jaz Hotel (1216 stemmen.) Over de SkyLounge was de jury het unaniem eens. „Het uitzicht van deze hotelbar is fenomenaal."

Nog meer prijzen

De beste nieuwkomer is The Tailor, de net geopende hotelbar van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. King Charles II, de pop-up hotelbar van NH Collection Barbizon Palace bleek de creatiefste in zijn soort, onder andere door de merkenkeuze, en won daarmee een prijs. De beste klassieke bar is Freddy’s Bar van Hotel De L’Europe. „De cocktails en de service zijn op niveau, in een klassiek interieur, dat ondanks alle jaren zijn charme nog lang niet heeft verloren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘De Oscars’ voor de hotelbars (dit zijn de beste)
Sluiten