Job Halkes
Job Halkes Binnenland 4 mrt 2016

Cafébaas Rotterdam verbaasd over inval politie

Uitbater Sjors Gooijer van café ‘t Kruispunt op de Beijerlandselaan snapt niet waarom de mobiele eenheid het donderdagavond op zijn zaak had voorzien. Volgens de politie was er een dreigende sfeer. Bezoekers werden één voor één naar buiten gehaald en gefouilleerd. Drie mensen zijn aangehouden.

Volgens Gooijer was er binnen een prima sfeertje. Veel Feyenoordfans keken er naar halve finale van de beker tussen Feyenoord en AZ (3-1). „Ja, de mensen juichen weleens bij een doelpunt. Maar voor de rest gebeurde er niets raars. Plotseling stond de ME voor de deur en vier paarden”, zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Buiten werden alle bezoekers gefouilleerd en gecontroleerd. Twee personen zijn opgepakt omdat ze geen identiteitsbewijs op zak hadden. Een derde persoon had nog een boete openstaan. Volgens Gooijer verliep alles gemoedelijk. „Ik heb tegen de klanten gezegd dat ze moesten meewerken en rustig moesten blijven. Dat is ook gebeurd. Althans, een agent zei dat het prima was verlopen. Maar waarom ze binnenvielen, ik snap het nog steeds niet.”

Bekijk hieronder de video van MediaTV:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Cafébaas Rotterdam verbaasd over inval politie
Sluiten